Cătălin Cristache, PMP: „Am votat pentru Manfred Weber. UE are nevoie de un lider puternic și echilibrat “

Data : 9 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Manfred Weber a fost desemnat candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

O delegație a Partidului Mișcarea Populară, din care a făcut parte și deputatul de Galați Cătălin Cristache, a participat zilele acestea la Congresul Partidului Popular European, care a avut loc la Helsinki, în Finlanda.

Un punct important pe ordinea de zi a lucrărilor l-a reprezentat desemnarea candidatului PPE pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene.

„Echipa PMP a mers la Helsinki hotărâtă să voteze cu Manfred Weber. Este normal să susținem și să votăm un lider echilibrat și puternic, de care Uniunea Europeană are nevoie!”, a declarat Cătălin Cristache.

La rândul lui, președintele PMP Eugen Tomac și-a exprimat speranța că în viitoarea Comisie vom avea un comisar român cu mai multă influență la Bruxelles și autoritate politică în țară.

„România trebuie recuplată la agenda europeană. Imaginea țării noastre a fost puternic afectată în ultimii ani de politicieni șarlatani care și-au urmărit propriile interese și care au fost în conflict permanent cu liderii europeni, inclusiv cu propriul comisar”, a spus Eugen Tomac.

Manfred Weber a fost desemnat liderul listei Partidului Popular European (PPE) în scrutinul europarlamentar din 2019 şi candidat pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Lider al grupului politic PPE din Parlamentul European, Manfred Weber a obţinut 79% din voturi în scrutinul intern. Pe locul doi s-a clasat fostul premier finlandez Alexander Stubb.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de