Cătălin Cristache, deputat PMP: „Sper ca primarul Pucheanu să nu rateze șansa de a aduce Wi-Fi gratuit în Galați”

Data : 7 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Comisia Europeană a lansat prima cerere de proiecte prin programul „WiFi4EU”.

Comisia Europeană a lansat prima cerere de proiecte prin programul „WiFi4EU”, prin care și municipalitățile din România vor putea solicita finanțare pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

„Sper că veți face toate demersurile necesare așa încât Galațiului să aibă șanse reale la accesarea acestor bonuri valorice pentru Wi-Fi gratuit în localitate. Trăim vremuri în care acest lucru este o necesitate, nu un moft”, i-a transmis deputatul PMP Cătălin Cristache primarului Ionuț Pucheanu.

Pentru a solicita finanțare, municipalitățile trebuie să urmeze câțiva pași simpli. Să fie deja înregistrate pe platforma online wifi4eu.eu, sau să se înregistreze până în 7 noiembrie, ora 14.00;
odată cu deschiderea oficială a cererii de proiecte, în perioada 7 noiembrie ora 14.00 – 9 noiembrie ora 18.00, să se conecteze și să depună candidatura pe wifi4eu.eu; având în vedere interesul foarte ridicat pentru program, selecția se va face pe principiul „primul sosit, primul servit”, motiv pentru care candidatura trebuie depusă cât mai rapid în intervalul respectiv. Până acum, la nivelul Uniunii Europene, s-a înscris una din cinci municipalități. În următorii doi ani, vor mai urma alte trei cereri de proiecte.

Bonul valoric poate fi utilizat pentru instalarea de puncte de acces gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa. În total, până în 2020, vor fi alocate 120 milioane de euro pentru până la 8.000 de municipalități din UE.

Rețele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Finanțarea va fi acordată numai rețelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente și cu o calitate similară în același spațiu public.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de