Cât de interesați sunt gălățenii de locurile de muncă disponibile in județ?

Data : 30 august 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Agenția de recrutare Persons Romania a efectuat o analiză cu privire la forța de muncă și la ofertele de angajare din județul Galați

Problema locurilor de munca si a salariilor reprezinta un subiect sensibil in Romania, mai ales in ultimii ani. Care este venitul mediu in fiecare judet? Ce forta de munca exista si cati oameni lucreaza de fapt? Agentia de recrutare Persons Romania a efectuat o cercetare de piata cu privire la forta de munca disponibila in judetul Galati, scotand la iveala informatii interesante.

Cu ajutorul datelor oferite de Institutul National de Statistica si de Google in ultimii trei ani, a fost analizat interesul locuitorilor din Galati pentru ofertele de munca disponibile in judet, precum si rata somajului din aceasta zona a tarii sau numarul salariatilor cu acte in regula.

Dintr-un total de 178.500 de persoane apte pentru munca in acest judet in 2014, 50,7% dintre acestea lucrau efectiv, fie ca este vorba despre un job full time sau part time. Cifrele din studiul agentiei de recrutare Persons arata ca judetul Galati este situat pe ultimul loc in clasamentul judetelor cu cea mai mare rata de ocupare a resurselor umane. In acest top, pe primele pozitii se afla judetele Caras Severin, Alba, Gorj si Salaj.

In Galati, in anul 2014, salariul mediu brut a crescut cu 10,27% fata de anul anterior, astfel ca acesta se afla pe locul 6 la nivel national in topul judetelor cu cele mai mari cresteri ale venitului. Pe primul loc se afla Olt, iar pe ultimul este Buzau.

In ultimele 12 luni, la nivelul judetului Galati, volumul cautarilor pentru locuri de munca a crescut cu 41,61% fata de anul anterior. Acest lucru evidentiaza faptul ca oamenii din Galati s-au informat cel mai mult despre ofertele de angajari publicate in mediul online, fiind pe primul loc la nivel national. “In ceea ce priveste obiceiul actorilor sociali de a cauta job-uri pe internet, lucrurile sunt destul de diferite de la un judet la altul. Cu toate astea, la nivelul intregii tari se remarca o scadere a interesului candidatilor pentru locurile de munca”, a declarat Iulia Dumitrescu, Senior Recruiter al agentiei de recrutare Persons Romania.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de