Câștigătorul licitației pentru proiectul BRUA va fi decis de instanță

Data : 19 decembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

ArcelorMittal Galați nu s-a împăcat cu ideea că a pierdut și a deschis acțiune în instanță.

ArcelorMittal Galaţi a depus contestație în instanță în cazul licitației privind desemnarea constructorului gazoductului BRUA. Reprezentanții combinatului gălățean consideră că au fost eliminați pentru că nu aveau la dosar un document absolut irelevant pentru proiect, a declarat directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo, citat de publicația Capital.

„Ne dorim să participăm la acest proiect. Am fost scoși din competiție pentru că ne lipsea un document, nu ne-am dat seama că lipseşte acea hârtie şi nu am avut timp să o depunem în termen. Este o chestiune pur formală. Când am fost informaţi că ne lipsea, eram gata să corectăm acest lucru, dar era închisă perioada de licitare, aşa că oferta noastră nu a fost validată”, a declarat Bruno Ribo pentru capital.ro.

Directorul general al ArcelorMittal Galați a mai spus că lipsa documentului respectiv nu avea legătură cu substanţa formulei.

„Suntem la tribunal cu această chestiune, nu pot comenta mai mult, dar cred că ar trebui să dăm mai multă importanţă la fondul problemei, nu la formă, pentru că noi suntem capabili să producem şi ar fi total anormal ca fonduri publice, fonduri cu finanţare europeană, să finanţeze un proiect care să se bazeze pe tablă groasă produsă în China. Este ceva ce nu s-a mai auzit. Românii plătesc taxe şi acestea susţin slujbe în China”, a continuat oficialul ArcelorMittal.

Reamintim că ArcelorMittal depus oferta alături de alţi trei parteneri într-un consorţiu. A depus anumite documente pentru cei trei parteneri, dar a omis să depună și pentru compania proprie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de