Cărți pentru Liceul din Cahul, strânse de elevi din Galați și București

Data : 27 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Proiectul se numește „Te caută o carte, zburând spre tine” și este sprijinit de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi".

Clubul Copiilor din Galaţi, alături de mai multe școli din București, va dărui cărţi elevilor Liceului din Cahul, Republica Moldova, în cadrul proiectului „Te caută o carte, zburând spre tine” sprijinit de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.

„Cărţile colectate în cadrul acestui proiect contribuie la însuşirea cunoştinţelor legate de limba şi civilizaţia românească şi la consolidarea rolului educaţiei în păstrarea unităţii de limbă şi cultură în rândul copiilor români din străinătate, care sunt integraţi în sistemele educaţionale locale. În fiecare carte se regăseşte şi o scrisoare adresată celui la care va ajunge volumul. Scrisoarea, scrisă de mână, cuprinde şi adresa destinatarului, astfel încât, între elevii din România şi micii români din străinătate să se nască un dialog concret bazat pe limbajul scris”, se arată într-un comunicat al Institutului, citat de agerpres.ro.

Volumele colectate de la copiii din România vor fi trimise asociaţiilor și parohiilor în care există sau se doreşte înfiinţarea de biblioteci româneşti/ colţuri cu carte românească, în baza solicitărilor scrise. Asociaţiile care solicită cărţi trebuie să aibă sediu propriu. Donaţia de carte se va face către asociaţii în ordinea solicitărilor şi a fondului de carte existent.

Proiectul „Te caută o carte, zburând spre tine” este realizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:, , ,

Articole scrise de