Caravana Cinematografică a Centenarului ajunge la Galați

Autor :

Data : 5 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Filmele De ce eu? și Singurătatea florilor vor fi prezentate de Irina-Margareta Nistor la Teatrul Dramatic.

În Anul Centenarului și în Anul european al patrimoniului cultural, Caravana Cinematografică a Centenarului ajunge în premieră la Galați și pune la dispoziția cinefililor, în perioada 10 – 11 noiembrie 2018, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, trei proiecții speciale și o expoziție de fotografie.

Este vorba despre un eveniment din cadrul proiectului de anvergură națională și internațională – „Centenarul Filmului Românesc” prin intermediul căruia Caravana Cinematografică a Centenarului pune la dispoziția cinefililor o înțelegere a istoriei, a culturii, a evenimentelor, a psihologiei și a durerilor unui popor, celebrând 100 de ani de la Marea Unire prin 100 de filme, în 100 de orașe din România, cu 100 de cineaști, critici de film, regizori, politologi și specialiști din diverse domenii ale culturii, întregind astfel harta României Mari.

Această călătorie provocatoare, cu 100 de stații cinematografice – istorice, cu 100 de personalități de referință ce relansează conturul hărții României Mari, oferă posibilitatea comunității locale gălățene de a afla adevăruri ale istoriei prin limbajul celei de a șaptea arte și de a se întâlni cu personalități de seamă ale cinematografiei și a culturii românești.

Program:

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018

16.30 – Vernisajul expoziției de fotografie AGERPRES – România Evoluție

17.00 – Proiecție film documentar – Marea Unire, România la 100 de ani- o producție AGERPRES

19.00 – Proiecție de gală – FILM Centenar – Singurătatea florilor (regia Mihai Constantinescu), 1975

Invitat special: Micaela Caracaș (actriță). Prezintă Irina Margareta Nistor/ loc: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galați

Duminică, 11 noiembrie 2018

18.00 – Proiecție FILM Centenar – De ce eu? (regia Tudor Giurgiu)/ loc: Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” Galați

Intrarea la proiecții este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de