Când este să-ți ia bani, statul îți dibuiește imediat conturile

Data : 7 august 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Dar când este să-ți dea bani te pune să faci cereri și să aștepți ani de zile

Veste mare pentru românii care au cotizat la bugetul de stat cu aproape 1,5 miliarde de euro plătind timbrul de mediu: statul le dă banii înapoi! Da, nu este o glumă, însă nici să nu vă închipuiți că statul dă pe afară de dărnicie, ci face aceste restituiri de teama „infringement”-ului.

Una peste alta, oamenii se bucură, probabil că se vor buluci și vor face cozi pe la administrațiile financiare pentru a depune cereri. Da, cereri, ce n-ați înțeles! Ca să-ți dea statul niște bani pe care ți i-a perceput abuziv trebuie să faci tu o cerere, iar banii să-i primești peste ceva timp. Probabil cu dobânda aferentă, dar nu vă gândiți că vor fi cine știe ce sume!

Altceva este de remarcat în toată această poveste! Am spus-o și mai sus: CERERE! Păi, bine măi guvernanților, dar de ce nu faceți voi un pustiu de bine și trimiteți direct banii în conturile oamenilor. Cum care conturi? Alea pe care puneți poprire cum are omul o mică restanță la stat! Așa, să le faceți o surpriză! Plăcută, de data asta, că s-au săturat oamenii de surprize neplăcute.

Tare mi-e teamă că acțiunea este plină de populism, că mulți vor fi scârbiți de ideea de a merge și de a sta la cozi imense pentru câteva sute de lei și vor renunța. Banii însă vor ajunge unde trebuie: în buzunarele altor băieți deștepți, pentru că în multe sectoare trăiesc acești băieți deștepți. Ca să nu mai vorbesc de faptul că la speranța de viață din România, muli nu vor mai apuca să vadă banii, la doi ani de la depunerea cererilor!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de