Calorgal în moarte clinică! „Ucigașii” sunt încă liberi!

Data : 29 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Sub acoperirea unei false rentabilizări, se pregătește închiderea societății.

Se vorbea de multă vreme despre un program crunt de disponibilizări la Calorgal, „copilul minune” al fostului primar Marius Stan, născut aproape decedat. Iată că acest program va ajunge mâine în mapele consilierilor locali, în ședința ordinară, pentru a fi aprobat. Programul este însoțit de un raport amplu, care scoate în evidență situația absolut critică în care se află societatea Calorgal.

Acum, nu știu ce este mai trist: faptul că aproape 300 de oameni vor fi trimiși acasă în mai multe tranșe, până la sfârșitul anului 2018 sau faptul că un fost primar s-a încăpățânat să țină în viață un serviciu care aducea găuri mari în bugetul orașului? Cu siguranță, mult mai trist este faptul că și actualul primar Ionuț Pucheanu s-a încăpățânat să subvenționeze în continuare acest serviciu care nu făcea altceva decât să secătuiască bugetul public. Dar stați liniștiți, nimic nu este întâmplător pe lumea asta! În realitate, Calorgalul, la fel ca defuncta Apaterm, a fost, este și va fi (cât va mai fi!) un loc de plasat susținătorii de partid. Și nu-s puțini deloc. Deja umblă vorba că mulți dintre cei concediați de la Calorgal vor fi plasați în celelalte societăți la care Consiliul Local este acționar majoritar. Dar numai cei cu carnet de partid. PSD sau ALDE. Așadar, cine nu este membru de partid merge acasă!

Oare inițiatoarea acestui proiect, Asociația de Dezvoltare Intracomunitară înțelege cumva că a creat un mic avorton, pe care a încercat să-l resusciteze timp de trei ani, iar când și-a dat seama ca nu are ce face, și-a pus ștampila deconectarea lui de la macaroana banului public? Oare ADI înțelege măcar acum, în ceasul al doisprezecelea că nu face altceva decât să prelungească agonia acestei societăți. Mă tem că nu!

Se vorbește în acel program de disponibilizări despre rentabilitatea societății. Am văzut un salt uriaș, de la pierderi de aproape 7 milioane de lei în 2017, la 230.000 de lei profit în 2018. Doar cei mai naivi locuitori ai acestui oraș mai pot crede așa ceva. Sfârșitul societății este inevitabil, iar el va veni în foarte scurt timp. Mai repede decât își imaginează mulți.

Aștept cu deosebit interes ședința de mâine. Se va discuta în contradictoriu, vor ieși scântei, dar de câștigat nu va avea nimeni!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de