Calculul venitului mediu lunar nu trebuie să includă veniturile din bursa de ajutor social

Data : 3 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Liga Studenților propune eliminarea venitului provenit din bursa de ajutor social dobândită anterior din formula de calcul a venitului mediu lunar.

Reprezentanții Ligii Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați consideră că formula de calcul a venitului mediu lunar, per membru de familie, nu trebuie să includă venitul provenit din bursa de ajutor social dobândită în lunile anterioare.

„În cazul studenților care au beneficiat de bursa de ajutor social în semestrul anterior, luarea în calcul a acestui venit este nejustificată, deoarece în lipsa lui, situația financiară a acestora va redeveni una precară, iar o parte din studenți vor fi nevoiți să abandoneze studiile”, se arată într-un comunicat al Ligii.

Conform Președintelui Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Marius Deaconu, majoritatea universităților nu practică acest criteriu.

„Prin urmare, Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați propune eliminarea venitului provenit din bursa de ajutor social dobândită anterior, din formula de calcul a venitului mediu lunar și va susține această poziție în raport cu conducerea universității”, se mai adaugă în comunicatul ligii.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de