Ca să facă bani de salarii primarul Ionuț Pucheanu a început să vândă terenurile orașului

Data : 28 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Consilierii municipali ai opoziției au respins prin vot trei proiecte referitoare la vânzări de terenuri.

Salariile crescute ale angajaților primăriei au devenit principalul factor de stres pentru primarul Ionuț Pucheanu, pentru că îi este din ce în ce mai greu să acopere fondul de salarii, în condițiile în care primăria a încheiat și anul trecut cu un deficit de 25 milioane lei, în principal din cauza creșterilor de salarii în sectorul bugetar adoptate de Guvernul Dăncilă, iar în acest an se profilează un nou deficit.

În 2018, fondul de salarii din Primăria Galați a crescut cu 5 milioane de lei, la Poliția Locală fondul salarial s-a majorat cu 3,6 milioane de lei, iar la Serviciul de Evidența a Populației a crescut cu 500.000 de lei.

În acest an, bugetul Primăriei Galați a fost diminuat cu echivalentul a 7-8 milioane de euro tot de Guvernul Dăncilă prin reducerea alocării cotelor TVA.

Soluția pe care a găsit-o primarul Ionuț Pucheanu este să înceapă vânzarea terenurilor din oraș, astfel de hotărâri apărând din ce în ce mai des pe ordinile de zi ale ședințelor Consiliului Local.

De aici și reacția Opoziției din consiliu, respectiv a consilierilor PNL și PMP și consilierei independente Simona Vreme, de a respinge proiectele de hotărâri referitoare la vânzările de terenuri.

La ședința de miercuri a Consiliului Local au fost respinse trei proiecte, printre care și cel aflat la punctul 16 de pe ordinea de zi, referitor „vânzarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 4.012 mp, proprietate privată a municipiului Galați, situat pe str. Calea Prutului, nr. 11C”. Prețul pentru care ar fi fost vândut acel teren era de 113.941 euro, fără TVA.

Consilierii opoziției au precizat că nu s-ar opune vânzărilor de terenuri dacă banii obținuți ar fi folosiți pentru investiții în obiective edilitare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de