Bunuri fără documente legale, descoperite de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Autor :

Data : 28 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acestea au fost confiscate de polițiștii de frontieră gălățeni.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit în timpul unor controale de rutină diverse bunuri în valoare totală de peste 4.400 de lei, pentru care persoanele care le deţineau nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Mai întâi, polițiștii au oprit pentru control, pe D.E. 87, în zona Port Bazinul Nou, un autovehicul marca Opel Zafira, înmatriculat în Bulgaria, condus de cetăţeanul din R. Moldova, U. V., în vârstă de 31 de ani.

„S-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia colegii noştri au descoperit în portbagajul autoturismului şi în bagajele personale ale bărbatului, cantitatea de 30 de litri de alcool, pentru care acesta nu deţinea documente de provenienţă. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării întregii cantităţi de alcool, în valoare de 900 de lei şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Un al doilea control efectuat de oamenii legii a vizat un autovehicul care circula pe D.N. 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, judeţul Galaţi. Autovehiculul, marca Volkwagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, era condus de o femeie în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova.

„A fost efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia colegii noştri au descoperit în portbagajul autoturismului cantitatea de 90 kg de peşte proaspăt, diferite specii, 52 de kg de peşte afumat şi 6 sticle de vin spumant, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Totodată poliţiştii de frontieră au descoperit şi 161 pachete de ţigarete, diverse mărci, de provenienţă Duty Free, ascunse în plafoniera autoturismului. Cu privire la cele constate, femeia a declarat că a achiziţionat bunurile cu intenţia de a le comercializa într-o piaţă din municipiul Galaţi”, se mai arată în comunicat.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării întregii cantităţi de peşte şi a celorlalte bunuri descoperite în valoare totală de 3.532 de lei, dar şi a autoturismului în valoare de 15.000 de lei.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte şi contrabandă.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de