Bradul de Crăciun de la Cudalbi, pus peste monumentul eroilor

Autor :

Data : 6 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Situația este pe cât de hilară, pe atât de jenantă.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, pe 1 decembrie, monumentul eroilor din comuna gălățeană Cudalbi era înțesat de coroane de flori. De ieri, pe postamentul din marmură a răsărit un brad falnic. Reprezentanții Primăriei au decis să acopere monumentul, pe motiv că și așa urma să fie reabilitat.

IMG-20181206-WA0001

„Monumentul intră într-o restaurare și ca plasa de protecție să nu arate urât, i-am dat o formă de brad, în așa fel încât să nu deranjeze vizual”, a declarat Ștefan Drugan, primarul comunei Cudalbi.

Localnicii din Cudalbi sunt împărțiți în două tabere. Pentru unii, ideea acoperirii monumentului cu un brad este rușinoasă, pentru alții, binevenită. În schimb, vestea că monumentul eroilor din Primul Război Mondial a fost acoperit, mai ales în an Centenar i-a revoltat pe istoricii Direcției de Cultură. Cu toate acestea, ei spun că nu au pârghii legale pentru a corecta situația și cel mult pot face o sesizare la Prefectură sau la Primăria Cudalbi.

„Din nefericire, Direcția pentru Cultură Galați, în baza legilor existente, și vorbim de legea 120 din 2006, privind protejarea monumentelor de for public, nu poate lua nicio măsura coercitivă față de ceea ce s-a întâmplat”, a precizat Marius Mitrof, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de