BOX/ Felix Păun: „Nu cred că Bute s-a dopat cu bună știință”

Data : 1 iunie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian Bute, nu crede că acesta s-a dopat intenționat

În așteptarea rezultatului probei B, Felix Păun, primul antrenor al lui Bute, spune că, cel mai probabil, fostul său elev a căzut victima celor din stafful său.
„ Îl ştiu un sportiv curat, un sportiv cinstit, care şi-a câştigat medaliile şi centurile prin muncă, prin multă muncă şi prin talent bineînţeles. Dar acea substanţă, Ostarină, a mai fost folosită de către preparatorii lui fizici şi pe alţi sportivi, au mai avut antecedente. Este foarte probabil ca Lucian să nu fi ştiut că i se administrează această substanţă. Chiar aşa, prin absurd, spunând că doi ani stă pe tuşă, se antrenează şi apoi revine, nu mai prezinţi garanţii, încredere pentru a ţi se oferi meciuri mari. Asta ar însemna punct carierei. A avut o carieră frumoasă. Nenorocirea e că ar rămâne o pată neagră, ar plana asupra lui suspiciunea că tot timpul s-a dopat, că tot timpul a fost necinstit”, a spus Păun
Lucian Bute a fost depistat pozitiv la controlul care a urmat meciului pentru titlul mondial cu Badou Jack. În ring, Bute a terminat la egalitate partida, însă centura a rămas la campionul mondial.
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de