Bogățiile Cosmeștiului, gestionate după bunul plac al PSD

Data : 22 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Taxele percepute firmelor care cară pietriș ajung în buzunarele pesediștilor din Cosmești.

Pentru cei care nu știau acest lucru, comuna Cosmești stă pe o adevărată mină de aur! Toți agenții economici care extrag balast și nisip de la Nicorești în jos, pe Siret, și care folosesc drumurile localității gălățene, trebuie să plătească o taxă către Consiliul Local, potrivit unei hotărâri adoptate în unanimitate în urmă cu câțiva ani. Președintele PMP Cosmești, Ion Hăican, spune însă că această taxă nu ajunge în totalitate în conturile CL Cosmești.

„Pe drumul care vin aceste autocamioane, grele de 40 de tone, s-au montat bariere, s-au angajat oameni, iar banii au început să curgă la consiliul local. Într-o lună s-au strâns cam vreo 20.000 de lei, ceea ce nu este chiar puțin. Din păcate, am observat că nu se taxa chiar totul. Era firma Citadina, care a spus că ne dă banii altădată, deci trecea camioanele pe datorie, mai erau și alte firme de partid ale PSD, agreate de primarul localității”, ne povestește Ion Hăican.

Când a sesizat acest lucru către autoritățile locale, barierele au fost desființate, iar oamenii care se ocupau de taxare au fost dați afară. Paradoxal, hotărârea de CL se aplica în continuare, dar banii nu mai ajungeau în bugetul local, ci în buzunarele partidului.

„Chiar am chemat reprezentanții unor firme care au spus în plenul consiliul local că dau 30.000 lei, respectiv 15.000 de lei lunar la Primărie. Am rămas șocați! Cum așa, cui dați? Anul trecut am montat o cameră video pentru a urmări cele 150 de camioane care trec lunar pe aici. Aveam dovada, am decis să-i dau în judecată”, mai spune Ion Hăican.

Din păcate, procesul este tergiversat și nu s-a mai auzit nimic despre el, deși dovezile erau cât se poate de elocvente.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:, , , ,

Articole scrise de