Bibliotecarii își u(r)nesc bicicletele din nou

Data : 10 august 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

CicloBiblio2018 va avea loc în perioada 14-19 august.

Timp de șase zile, bibliotecari și prieteni ai bibliotecilor vor pedala împreună, roată la roată, de la Constanța la Galați. Traseul pitoresc măsoară 350 de km și dezvăluie participanților cultura și tradiția din zona Dobrogei.

„Academia de vară a bibliotecarilor cicliști” este un instrument de promovare a lecturii, a bibliotecilor și a unui stil de viață sănătos.

„Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în anul 2017, pe traseul Brașov-Sibiu și ne-a dat prilejul să descoperim biblioteci din Transilvania. Anul acesta suntem nerăbdători să vizităm bibliotecile din zona Dobrogei, să-i cunoaștem pe colegii noștri și să facem schimb de bune practici, împărtășind din experiența noastră profesională, pentru a face cunoscute serviciile şi resursele pe care bibliotecile le oferă comunităţii” afirmă organizatorii.

Acest eveniment se adresează tuturor celor care iubesc bibliotecile, cărțile și nu se sfiesc să pedaleze 350 de km.
Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), ABR (Asociația Bibliotecarilor din România) și al Fundația Progress. Participanții vor pedala pentru a susține rolul pe care bibliotecile îl au în învățarea pe tot parcursul vieții, în dezvoltarea personală și comunitară.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de