Baghera, tigroaica de la Zoo Galați, suferă de gastrită ulcerativă

Autor :

Data : 9 iunie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Mai mulți medici veterinari din Galați și din București au investigat-o medical

Baghera are 12 ani și a ajuns la Grădina Zoologică din Galati după ce a fost animal de circ, la Globus. De câteva zile, tigroaica nu mai mănâncă, vomită și nici nu-și mai arată colții, așa cum făcea până acum. Îngrijitorii au intrat în panică, așa că astăzi, în fața cuștii Bagherei au amenajat un adevarat cabinet medical.

„Săptămâna trecută am fost informat că vomită. M-am gândit inițial la o patologie digestivă, dar nu se exclude nicio patologie renală pentru că și asta poate să dea simptomotalogie de vomă. Cunoscându-l pe doctorul Costi Iftemie de la Centrul de Endoscopie București, l-am rugat dacă ne poate ajuta pentru a ajunge la un diagnostic cert. A răspuns pozitiv și astăzi sperăm să aflăm de ce suferă Baghera”, a spus Dan Gâscă – medic veterinar Zoo Galați. Specialiștii de la București i-au făcut tigroaicei o anestezie superficială, pentru a nu-i pune în pericol viața.

Imediat ce a adormit, Bagherei i s-a facut o ecografie. Nici ecografia și nici radiografia nu au indicat vreo boală. Abia la endoscopie s-a descoperit că Baghera suferă de gastrită ulcerativă cronică. Are câțiva polipi pe mucoasa stomacului, dar din fericire, nu va avea nevoie de operație. În zilele următoare, tigroaica va primi pastile, iar veterinarii cred că-și va reveni în scurt timp.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de