Bacalaureat 2018: Mâine încep probele de evaluare a competențelor

Data : 11 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acestea vor continua până pe 22 februarie.

Sesiunea de vară a bacalaureatului va debuta luni cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului anunţat de ministerul Educaţiei Naţionale. Proba va continua și marți, 13 februarie şi va fi urmată dedouă zile de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

După o pauză de aproape patru luni, absolvenții de liceu vor avea și prima probă scrisă. Pe 25 iunie va avea loc proba la limba română, pe 26 iunie este programată proba la limba maternă iar pe 27 iunie va fi proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă (la alegere a profilului şi specializării) se va desfăşura joi, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi făcute publice pe 4 iulie (până la ora 12.00), după care se pot depune contestații (între orele 12.00 – 16.00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de