Autoturism cu I.T.P. fals, descoperit de poliţiştii de frontieră

Data : 3 noiembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Șoferul, un cetățean bulgar de 32 de ani, este acum cercetat penal.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier îl cercetează pe un bărbat bulgar suspectat că a folosit un certificat fals de inspecție tehnică. Cetăţeanul bulgar, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria vrut ieri sa treacă granița spre Republica Moldova.

„La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice este fals“, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de