Autoritățile au intrat în alertă după ce au apărut crăpături în asfalt în zona unor blocuri din Centru

Autor :

Data : 8 octombrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Vor fi făcute expertize tehnice pentru a vedea de unde provin aceste fisuri.

Primăria municipiului Galați informează că în această dimineață a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile care se vor lua în vederea soluționării problemelor de la nivelul solului, în zona blocurilor B8-R2, după ce în perimetrul amintit au apărut fisuri în asfalt.

Echipele S.C. Apă-Canal S.A. fac investigații și măsurători, iar în zilele următoare se va monta o conductă provizorie pentru alimentarea cu apă a cartierului. În felul acesta va fi anulată conducta veche, ce a suferit mai multe avarii în ultimele luni.

Pentru se constata cu precizie care sunt cauzele care au condus la apariția acestui fenomen, Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, a dispus demararea în regim de urgență a unei expertize tehnice. Pentru această expertiză banii vor fi alocați din fondul de rezervă. Astfel, vor fi monitorizate fisurile apărute la nivelul solului, vor fi verificate sistemele de preluare a apelor pluviale, rețelele de apă și subsolurile imobilelor din această zonă.

În funcție de rezultatele expertizei tehnice, se vor lua măsurile care se impun pentru înlăturarea cauzelor, remedierea efectelor apărute și prevenirea apariției altor fenomene de acest gen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de