Atenție mare de unde cumpărați țigări. Vă puteți alege cu cartoane, cuie și polistiren!

Autor :

Data : 22 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Polițiștii locali au găsit astăzi un gălățean care vindea astfel de „chilipiruri”!

Tot mai mulți gălățeni au reclamat în ultimul timp că au achiziționat de la diverse persoane din Piața din Calea Basarabiei polistiren și cuie în loc de țigarete. În aceste condiții, polițiștii locali au intensificat controalele în zonă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Astăzi, ei au sesizat că un autoturism de culoare neagră circula cu viteză în interiorul pieței, pe spaţiul destinat comercianților, iar în spatele acestuia alerga un bărbat extrem de nervos.

„În această situație poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, au procedat la oprirea conducătorului auto, stabilind că cel în cauză se numeşte C.I., din Galați. Acesta a fost ulterior identificat ca fiind cel care oferea spre vânzare pachete de țigarete ce conțineau ambalaje, cartoane, pet-uri, cuie şi polistiren numitului V.I., din Brăila. La controlul efectuat în portbagajul autoturismului, oamenii legii au găsit cinci pachete țigarete, diferite mărci, zece pachete pline cu polistiren şi cuie și șapte pachete de forma unui carton de țigarete, confecționate din carton, învelite în folie neagră și pline ambalaje, cartoane, pet-uri, cuie şi polistiren. Polițiștii locali au întocmit actele procedurale, conform legislaţiei în vigoare, atât făptuitorul cât şi bunurile au fost predate Secţiei de Poliţie competente, în vederea continuării cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale Galați.

Reamintim că în 2017, în luna ianuarie, polițiștii locali s-au confruntat cu o situație asemănătoare. La acea data oamenii legii au depistat mai multe persoane certate cu legea care vindeau în loc de țigarete, cuie și polistiren. Atunci au fost confiscate un număr de 31 de cutii din carton umplute cu resturi de hârtie, cuie și polistiren. Și în 2017 Poliția Locală Galați a acordat o atenţie sporită traficului ilegal cu ţigări, în care au fost angrenaţi atât cetăţeni din Republica Moldova dar şi cetăţeni români. În cadrul acţiunilor organizate şi desfăşurate atât în Piaţa din Calea Basarabiei cât şi în celelalte pieţe agroalimentare de pe raza municipiul Galaţi, au fost ridicate în vederea confiscării 340 pachete de țigarete, iar 537 pachete de ţigarete au fost predate către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi – Serviciul Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu persoanele care au fost depistate în flagrant pentru infracţiuni de contrabandă sau înşelăciune.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de