Asociațiile de proprietari încep să transforme în spații verzii maidanele dintre blocuri

Data : 11 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Trei asociații de proprietari și-au luat în primire terenurile.

După foarte mulți ani în care terenurile din jurul blocurilor, care pe hârtie ar figura ca „spații verzi” dar de fapt sunt niște maidane pline de hârtoape și praf, nu de gazon, sunt șanse ca imaginea să se schimbe și chiar să fie transformate în spații verzi.

Cum în ultimii 25 – 30 de ani ADP-ul din primărie și continuatorul său, Gospodărire Urbană SRL Galați, nu au reușit să planteze cu gazon nici măcar parcul de la Păpădie, nu mai vorbim de spațiile verzi dintre blocuri, Primăria Galați a pasat această responsabilitate asociațiilor de proprietari.

Trei asociații de proprietari au intrat în posesia terenurilor pe care, potrivit comunicatului primăriei „li se oferă posibilitatea să le amenajeze și să le întrețină ca spații verzi din oraș”. Este vorba despre Asociațiile de Proprietari nr. 302 și nr. 315 din cartierul Micro 16 și despre Asociația de Proprietari nr. 376 din cartierul Micro 17.

Asociația nr. 302 a solicitat încheierea unei convenții cu municipalitatea pentru amenajarea și întreținerea unei suprafețe de 5.605 de metri pătrați, solicitând totodată gard viu și gazon, iar Asociația nr. 315 dorește întreținerea unei suprafețe de 2.327 de metri pătrați și a cerut ca municipalitatea să o sprijine cu punerea la dispoziție de gard bordurat și gard viu. Asociația nr. 376 a solicitat să se ocupe de întreținerea unei suprafețe de 5.228 de metri pătrați, având nevoie de gard bordurat și gard viu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de