Asociația „Galați, orașul meu” susține protestul „România vrea autotrăzi #șîeu”

Data : 11 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pe 15 martie, la ora 15.00, protestatarii vor opri orice activitate timp de 15 minute.

Asociația „Galați, orașul meu” se alătură protestului „România vrea autotrăzi #șîeu” inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, care va sista pe 15 martie activitatea la compania sa și va inaugura „primul metru de autostradă”, construit din resurse proprii, ca o reacție la dezinteresul autorităților față de dezvoltarea infrastructurii rutiere.

„Asociația Galați, orașul meu este o susținătoare a modernizării infrastructurii și conectării orașelor Galați și Brăila la marile proiecte naționale de infrastructură. În acest moment întreaga zonă este complet deconectată de restul țării, fiind condamnată la izolare și sărăcie.
Moldova, din care facem parte și noi gălățenii, este singura regiune a țării unde nu s-a direcționat nicio sumă de bani din bugetul național pentru modernizare și implicit atragerea investițiilor. Întreaga regiune este subdezvoltată, existând o diferență din ce în ce mai mare, pe alocuri irecuperabilă, de dezvoltare, determinând depopularea și migrarea locuitorilor spre vestul țării și țările europene dezvoltate. Populația îmbătrânește și viitorul Moldovei este incert, discrepanța față de celelalte regiuni istorice adâncindu-se.
Considerăm că demnitarii tării trebuie să considere o prioritate națională construirea unei infrastructuri moderne în Moldova și să asigure legăturile rutiere, feroviare și chiar navale prin portul de tradiție Galați, cu restul țării și statele europene.

Susținem acțiunea națională declanșată pentru 15 martie, ora 15.00, „România vrea autotrăzi #șîeu”, în sprijinul construirii autostrăzilor Moldovei și Unirii și a podului peste Dunăre, ce ar schimba radical soarta fiecărui locuitor al regiunii istorice Moldova”, se spune în comunicatul asociației.

Protestul „România vrea autotrăzi #șîeu” este susținut de transportatori, antreprenori, societăți comerciale, ONG-uri, artiști.

Protestul inițiat de Ștefan Mandachi câștigă noi susținători de la o zi la alta. În urmă cu 5 zile își anunțau susținerea, primarul Iașiului, Mihai Chirica, proprietarul grupului de firme Electra din Iași, Marian Berdan, artistul plastic Felix Aftene și Asociația „Moldova vrea Autostradă”, tot din Iași.

Într-un interviu acordat „Radio France International”, președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu a declarat că susține demersul și, personal, va opri activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00, așa cum propune inițiatorul protestului.

Societăţile Neptun SA şi Soceram SA din Câmpina au anunţat că îşi vor întrerupe şi ele activitatea timp de 15 minute pe data de 15 martie, la ora 15.00, în semn de solidaritate cu gestul omului de afaceri sucevean care a construit un metru de autostradă, pentru a protesta faţă de dezinteresul autorităţilor: „Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ştefan Mandachi, şi noi suntem nemulţumiţi de lipsa de interes a autorităţilor faţă de construcţia de autostrăzi în România”.

Printre susținătorii protestului sunt și lideri locali ai PSD și ALDE

Fostul ministru al Transporturilor, deputatul PSD Lucian Șova a declarat că protestul omului de afaceri din Suceava este de apreciat. „Inițiativa este salutară, sunt bucuros că vine să susțină demersurile pe care noi, cei din Bacău, le facem de câțiva ani pentru construirea de autostrăzi în Moldova. Prin această acțiune civică, se pune o presiune pozitivă pe administrație”.

Senatorul PSD Dragoș Benea, liderul PSD Bacău, a apreciat că protestul este „un urlet de disperare al Moldovei față de izolarea la care a fost condamnată”.

Primarul oraşului Rovinari, judeţul Gorj, Robert Filip, care este membru ALDE, anunţă că se alătură protestului pentru construcţia de autostrăzi, la provocarea omului de afaceri Ştefan Mandachi.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de