Armă de foc descoperită în torpedoul unui autoturism tractat

Autor :

Data : 14 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

În data de 12 martie, în jurul orei 22.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, un bărbat în vârstă de 40 de ani, cu dublă cetățenie, bulgară și R. Moldova, la volanul unui autovehicul marca Volkswagen, care tracta pe o platformă un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra celor două autoturisme, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascuns în torpedoul autoturismului marca Mercedes, care se afla pe platformă, înfășurat în hârtii, un revolver marca Major Eagle, calibru 4 mm. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a preluat cu platformă autoturismul marca Mercedes, la solicitarea unui cetățean ucrainean și nu avea cunoștință despre existența armei descoperite la controlul de frontieră”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, iar arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de