ArcelorMittal Galați va furniza oțel pentru un vas de cercetare antarctic

Autor :

Data : 11 ianuarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Nava, care va avea o lungime de 165 de metri, va fi construită de Șantierul Naval Damen din Galați.

ArcelorMittal Galați va furniza oțel pentru un vas de cercetare antarctic de aprovizionare și care are capabilități de spărgător de gheață, solicitat de guvernul australian și care va extinde explorarea în mările de sud și Antarctica. În prezent, nava – care va avea o lungime de 165 de metri – este construită de Șantierul Naval Damen din Galați.

„Acest proiect arată capabilitatea tehnică a Combinatului nostru de a produce table groase de calitate înaltă, dar și capacitatea echipei locale de a se transforma și a se adapta la cerințele speciale ale clienților noștri”, a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galați.

Proiectată pentru a efectua atât de cercetare cât și aprovizionare în apele antarctice, nava va putea sparge gheața groasă de 1,65 metri, la viteze de 3 noduri și va aproviziona stațiile permanente de cercetare ale Australiei cu mărfuri, echipament și personal. Nava va avea laboratoare științifice și birouri pe o suprafață de 500 mp. ArcelorMittal Europa – Produse Plate și Grupul Damen au o colaborare îndelungată care se consolidează prin acest proiect de anvergură.

Una dintre principalele provocări rezolvată cu succes de ArcelorMittal a fost de a livra tabla în dimensiunile necesare – o treime dintre ele trebuiau să fie subțiri și late, cu grosimi de 6 – 8 milimetri și lățimi de 3.000 de milimetri. Tablele mai subțiri sunt utilizate pentru puntea vasului, în timp ce tablele mai groase sunt utilizate, de obicei, pentru a forma corpul navei. În plus, tablele extra-largi reduc semnificativ volumul de sudură.

Apropierea ArcelorMittal Galați de Șantierul Naval Damen a redus riscul de întârziere a livrărilor și a permis experților noștri să ofere un răspuns rapid la oricare dintre întrebările tehnice pe care le-ar putea avea clientul.

Pentru a recunoaște în mod formal începerea construcției, la ceremonia oficială, conform tradiției, mai multe monede au fost au fost plasate sub chilă, inclusiv o monedă olandeză de argint din 1642, an în care exploratorul olandez Abel Tasman devenise primul european a ajuns în Tasmania.

Tasmania nu este doar locul în care se află Divizia Antarctică a Australiei ci și capitala insulei, Hobart, unde va fi și portul navei. Livrarea vasului este programată pentru aprilie 2020.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de