ArcelorMittal Galați a furnizat oțel pentru un pod gigantic din Turcia

Data : 4 iulie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

ArcelorMittal Galați a furnizat 34.000 de tone de oțel pentru construcția unuia dintre cele mai mari poduri din lume. Inaugurat săptămâna trecută, podul Ozman Gazi reduce timpul de deplasare între Istanbul și Izmir de la nouă ore la trei ore și jumătate.

ArcelorMittal Galați a furnizat către Çimtaș produse plate din oțel necesare pentru tablierul podului. Cele 34.000 de tone, au fost transportate în patru loturi, într-o gamă extinsă de grosimi și lățimi.

FOTO: http://www.siemens.com/

“Proiectul a avut o semnificație aparte pentru noi, dată fiind anvergura acestuia”, a declarat Bruno Ribo, Director General al Diviziei Europene de Produse Plate,  Est – Sud, a ArcelorMittal. “Laminoarele de tablă groasă din Galați sunt capabile să fabrice și să livreze produse pentru aplicații numeroase. Pentru podul Ozman Gazi am creat soluții tehnice și comerciale personalizate”.

Podul care traversează Golful Izmit, în zona de Nord – Vest a Turciei, face parte dintr-un proiect al unei autostrăzi de 420 kilometri care scurtează distanța între Istanbul și Izmir cu aproximativ 140 de kilometri. De întregul proiect s-a ocupat consorțiul NOMAYG (format din companii turcești: Nurol, Özaltın, firmele Makyol, Yuksel, Göçay și constructorul italian Astaldi) care va realiza și întreținerea acestuia pe o perioadă de 23 de ani. Consorțiul a acordat construcția podului companiei japoneze IHI Corporation pe bază de licitație. Çimtaș a fost selectat ca fabricant unic, atât pentru segmentele din oțel care asigură suspensia podului cât și pentru pilonii de susținere. Proiectarea podului a fost realizat de firma de design industrial Cowi din Danemarca.

Cu o lungime totală de 2.682 de metri și o deschidere maximă de 1.550 de metri între pilonii principali, podul Osman Gazi este cel mai lung pod suspendat din Turcia, al doilea ca lungime din Europa și al patrulea la nivel mondial.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de