Anchetă după accidentul aviatic de ieri

Autor :

Data : 7 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Pilotul și copilotul ar putea fi acuzați de nerespectarea îndatoririlor.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi efectuează cercetări în cauza privind împrejurările în care s-a prăbuşit avionul utilitar la data de 6 iunie 2018 în zona localităţii Băleni. Cercetările sunt efectuate în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de încălcare de către personalul aeronautic civil a  îndatoririlor de serviciu şi vătămare corporală din culpă.
„În cauză s-a făcut cercetarea la faţa locului, au fost audiaţi atât pilotul şi  copilotul, precum şi şoferul camionului implicat în accidentul respectiv. Din datele furnizate de aceştia, accidentul a avut loc în faza de aterizare a avionului, verificările sunt la început, urmează ca pe parcurs cercetările să fie aprofundate. Urmează ca în cauză să fie efectuată şi o expertiză de către reprezentanţii CIAS, ocazie cu care va fi determinată şi cauza  accidentului respectiv. Încadrarea juridică poate suferi modificări în raport de rezultatul cercetărilor care sunt derulate pe parcursul urmăririi penale”, a declarat Marcel Codiță, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați.
În ceea ce privește starea sănătății celor doi bărbați, pilotul și copilotul, aceștia au fost investigați și numai pilotul a rămas internat.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de