Analiză Storia.ro: Galațiul este printre orașele cu cele mai slabe note la curățenie

Data : 3 iulie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Orașele din Transilvania conduc detașat clasamentul celor mai curate orașe.

Rezultatele unui studiu realizat în luna mai de Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research cu privire la percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc indică pe primele trei locuri în clasamentul celor mai curate orașe din România orașele Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe.

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Bucureștiul ocupă poziția 23 în clasamentul național general. Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila.

Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Galați, Satu Mare, Focșani, Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

„Curățenia unui oraș este influențată de mai mulți factori, de la prezența sistemelor de colectare a deșeurilor, la proiecte de urbanism care să ofere locuitorilor mai multe posibilități de a avea și păstra un oraș cât mai curat. Avem orașe și cartiere ce au fost taxate de către locuitorii lor din cauza lipsei containelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor, a numărului mare de gunoaie, PET-uri sau resturi menajere aruncate pe stradă. Această realitate cere ca, pe lângă responsabilitatea personală a fiecăruia dintre noi, atât dezvoltatorii, cât și autoritățile locale să aloce o importanță sporită subiectului și să vină cu soluții tehnice pentru orașe și cartiere cât mai salubre.”, menționează Sorin Bălan, Head of Storia.ro și OLX Imobiliare.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție.

Cartierele desemnate de români ca fiind cele mai curate sunt din Brașov, cu Avantgarden, Răcădău și Centrul Civic ocupând primele trei poziții. Topul este completat de cartierele Gruia și Grigorescu (Cluj-Napoca), Aviației și Nicolae Grigorescu (București), Andrei Mureșanu (Cluj-Napoca) și Pajura (București).

La polul opus, zona cu cel mai scăzut nivel de curățenie este Florești din Cluj-Napoca. Topul continuă cu Moldoveni (Călărași), 3 Insule (Arad), Calea Caransebeșului (Reșița) și Ferentari (București). Breștei (Craiova), Bereasca (Ploiești) și CET (Constanța) se numără și ele printre zonele urbane desemnate de locuitori ca având un nivel scăzut al curațeniei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de