Amenințarea președintelui PSD Liviu Dragnea către Pâslaru: „nu mai poate fi lider de grup”!

Autor :

Data : 8 iunie 2016

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Florin Pâslaru va pierde șefia Grupului PSD dacă nu reușește să pună în practică procedura de demitere a lui Zgonea de la președinția Camerei Deputaților

În declarația de presă pe care a susținut-o la sfârșitul ședinței de astăzi a Comitetului Executiv Național al PSD, liderul social – democrat Liviu Dragnea a spus că de luni, 13 iunie, PSD va relua procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea de la președinția Camerei Deputaților.

Dragnea a evitat să spună numele deputatului PSD care ar putea fi nominalizat în locul lui Zgonea la șefia Camerei, motivând că evită să pronunțe un nume până la momentul în care funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi vacantă.

Liderul PSD a explicat că circumspecția sa este provocată de o declarație dată tot astăzi de Valeriu Zgonea, declarație în care acesta ar fi spus că a descoperit și alte prevederi legale care vor împiedica încercarea PSD de a-l revoca de la președinția Camerei Deputaților.

În acest context, președintele PSD a declarat că l-a atenționat astăzi pe liderul Grupului PSD din Camera Deputaților, Florin Pâslaru, că dacă revocarea lui Zgonea va fi ratată din cauza vreunor chichițe procedurale, Pâslaru își va pierde funcția de președinte al Grupului PSD:

„Sunt foarte supărat, pentru am înţeles că a ieşit domnul Zgonea într-o altă conferinţă de presă în care a spus, iarăşi, că a identificat nişte probleme procedurale, ilegalităţi, nu mai ştiu.

Eu i-am transmis domnului Pâslaru, colegul meu, liderul de grup, şi îi spun şi acum, că dacă şi de data asta se vor împiedica în proceduri nu mai poate rămâne lider de grup”, a declarat Liviu Dragnea.

Reamintim că PSD a demarat revocarea lui Zgonea după ce acesta a spus, imediat după condamnarea lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului, că acesta ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al PSD, întrucât este condamnat penal la închisoare, chiar dacă executarea pedepsei i-a fost suspendată.

Încercarea de revocare a eșuat, pentru că Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD imediat după acea declarație și cum în Regulamentului Camerei Deputaților se preciza că președintele Camerei poate fi exclus numai la cererea grupului parlamentar din care face parte, iar la cel moment Zgonea mai era membru PSD, tentativa de revocare a sa de către PSD a rămas fără obiect.

Între timp, a fost modificat Regulamentul, în noua formă spunându-se că președintele Camerei Deputaților poate fi revocat din funcție la inițiativa grupului parlamentar care l-a nominalizat, adică la cererea Grupului PSD.

Deputatul Florin Pâslaru, în calitate de președinte al Grupului PSD, trebuie să pună în practică măsura revocării în baza noii prevederi din Regulament.

Dacă ratează, se va putea „lăuda” că ziua de 13 iunie a fost pentru el una cu ghinion.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de