Amenda pentru lipsa rovinietei se va prescrie în patru luni de la data aplicării

Data : 6 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Procesele verbale trebuie trimise contravenienților în maxim două luni.

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, cu unanimitate de voturi, un proiect de lege care modifică Ordonanţa de Urgenţă 15/2002 care se referă la aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe drumurile naţionale din România.

Astfel, pentru lipsa rovinietei valabile, procesul-verbal de constatare a contravenţiei se comunică contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării. În intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului-verbal de constatare, nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenţiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru acelaşi vehicul.

Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA asigură accesul utilizatorilor la baza de date pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei şi peajului.

De ce s-a ajuns la această decizie? „Erau sancţionaţi de mai multe ori conducători auto în intervalul în care CNAIR-ul, în situaţia de faţă, era obligat să transmită acel proces-verbal. Întârziau nepermis de mult, nu transmiteau proces-verbal şi în continuare primeau amenzi pe bandă rulantă. Instanţele erau sesizate şi de aici am pornit cu iniţiativa – foarte multe procese pe rol. Noi nu am făcut altceva decât să punem în acord această hotărâre cu legislaţia”, a precizat deputatul liberal Lucian Bode, citat de agerpres.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de