Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, în vizită la Universitatea „Dunărea de Jos”

Data : 30 martie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

S-a discutat despre dezvoltarea unor colaborări a universității gălățene cu universități din SUA.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a fost vineri oaspetele Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Aceasta este a doua vizită la Galați a ambasadorului SUA, după vizita pe care a făcut-o în februarie 2017 la invitația Patronatului IMM-urilor.

În prima parte a vizitei la Universitatea „Dunărea de Jos”, ambasadorul Statelor Unite a avut o întâlnire cu conducerea instituției academice gălățene, prilej cu care a aflat mai multe informații despre oferta și rezultatele Universității în planul educației și al cercetării științifice.

Totodată, s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unor viitoare colaborări cu universități din Statele Unite ale Americii, în domeniile ingineriei, protecției mediului, construcțiilor navale, cybersecurity.

„În partea a doua a vizitei, Excelența SA a susținut, în cadrul proiectului “Global Leadership and Diplomacy”, o conferință în Sala Senatului, în fața studenților și a profesorilor de la Universitatea Danubius și de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, pe tema Fake News.

Apoi, ambasadorul SUA a răspuns întrebărilor studenților și profesorilor gălățeni, pe teme diverse: de la cum să recunoaștem și să ne protejăm de Fake news, până la posibilitatea realizării unor mobilități studențești și de cercetare, burse Fulbright, valori comune, dezvoltarea economică a Galațiului și poziția strategică geopolitică a României”, se spune în comunicatul Universității „Dunărea de Jos”.

„Mă uit la voi și văd viitoarea generație de lideri – profesori, analiști, jurnaliști, viitorii lideri ai României”, le-a spus, din start, Excelența Sa celor prezenți, încurajându-i pe studenți la dialog.

În cadrul proiectului „Global Leadership and Diplomacy” au mai vizitat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați ambasadori ai Africii de Sud, Marii Britanii, Germaniei și Coreei de Sud.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de