Alocații pentru copii dublate de la 1 Martie

Data : 15 februarie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

PSD învins la vot în parlament

Parlamentul au adoptat un amendament care majorează alocația copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susținut în plen de deputatul PNL, spre surpriza lui Liviu Dragnea si a grupului PSD.

Amendamentul a trecut cu ajutorul a 18 voturi de la UDMR , 3 de la PSD, 3 de la ALDE și un vot de la minorități. Chiar înaintea votului pe amendament, o parte dintre parlamentarii puterii și-au scos cartelele din aparatele de vot.

Potrivit amendamentului adoptat, efortul bugetar este de două miliarde de lei iar alocațiile s-ar majora începând de luna viitoare, mai exact, de la 1 martie 2019.

Ne-am informat pentru dumneavoastră și suntem în măsură să vă spunem cum au votat parlamentarii gălățeni.

Astfel, Cătălin Cristache (PMP), Victor Paul Dobre (PNL) și George Stângă (PNL) au votat ”PENTRU” mărirea alocațiilor pentru copii.

”Aleșii” PSD s-au opus măririi sumelor destinate copiilor, votând ”ÎMPOTRIVĂ” creșterii alocațiilor și împotriva propriului plan de guvernare și a propriilor promisiuni electorale.

”PSD pierde din ce în ce mai mult. Și-a pierdut, iată, majoritatea parlamentară, și-a pierdut direcția politică, și-a pierdut orice simț al măsurii și realității, a pierdut sprijinul polpulației pe care o săracește tot mai mult, a pierdut susținerea partenerilor europeni și va pierde, ”cât de curînd” și puterea politică.

Votul de azi mă bucură din două motive: pe de o parte, creșterea alocațiilor este binevenită și ne-am dori ca sumele destinate copiilor să fie și mai mari, iar pe de altă parte s-a văzut încă odată că PSD poate fi învins. De data asta nu au mai putut reface votul, așa cum au făcut atunci când noi, opoziția, l-am revocat pe Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților. N-au mai avut curaj. Știu și ei că au început să piardă”, ne-a declarat deputatul PMP, Cătălin Cristache

Bogdan Rodeanu (USR), George Dirca (USR), Nicolae Bacalbasa (PSD) și Eugen Durbacă (Pro Romania) nu au fost prezenti la vot.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de