Al doilea val de ninsoare a lovit din nou Galațiul

Autor :

Data : 11 ianuarie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Drumul Național 24Da fost închis în această dimineață, iar pe șoseaua dig, spre Brăila se circulă în coloană, numai cu utilaj de eeszăpezire în față.

”Se circulă în coloana de  2, 3 km. Sunt condiții grele. Carosabilul este acoperit cu un strat de 10, 20 de cm de zăpadă, dar cu ajutorul celor de la drumuri, curățăm și circulăm cu 20, 30 la oră, maxim. Făra wola nu se poate”, a spus un polițist de Serviciul Poliției Rutiere Brăila care a însoțit convoiul de mașini carea venit de la Brăila spre Galați.

Nici pe Dunăre nu se circulă. Bacurile care asigură traversarea Dunării de pe malul gălățean pe cel tulcean, au rămas astăzi la mal. Sloiurile, dar și vizibilitatea scăzută din cauza ninsorii țin ambarcațiunile cu ancora jos.

”Nu circulă nici bacul mic, nici bacul mare. Este vizibilitate redusă. Încercăm ca până deseară să dăm drumul la transportul persoanelor”, a spus un anagajat.

În oraș, 154 de utilaje sunt în prezent pe străzile Galațiului și intervin pentru curățarea străzilor principale dar și cele secundare.

”De asemenea intervenții se fac în continuare pe trotuare, aliniamente stradale, stații de autobuz, treceri de pietoni și instituții publice. Noaptea trecută și astăzi, până la această oră, s-au folosit 339 de tone de sare, în mod deosebit pe zonele care sunt în pantă. Transportul cu mijloacele de transport în comun va fi gratuit pe tot parcursul zilei”, a declarat Raluca Ardean, purt. de cuv. La Primăria Galați.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter
Etichete:

Articole scrise de