Aglomerație la graniță

Autor :

Data : 5 ianuarie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

În primele trei zile ale anului 2017, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 378.000 de persoane

În aceeaşi perioadă a anului 2016, au trecut frontiera 389.000 persoane.

Reprezentanții Poliţiei de Frontieră au dispus măsuri de suplimentare a personalului. De asemenea, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate.

”Cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de ieşire din România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute. La frontiera de est, respectiv P.T.F. Albiţa, în anumite intervale de timp, media timpilor de aşteptare la intrarea în România a depăşit 60 minute, fiind suplimentat numărul arterelor de control pe sensul de intrare în ţară şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşurau activitatea la controlul documentelor. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 137.000 persoane, cele aeroportuare – 111.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 59.000 persoane. De exemplu, cel mai tranzitat punct de frontiera a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de peste 75.000 persoane, urmat de  P.T.F. Nădlac II cu peste 33.800 persoane şi P.T.F. Borş unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 33.600 persoane. Totodată, la frontiera cu R. Moldova cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albiţa, cu un trafic de peste 25.800 treceri persoane, se arată într-un comunicat de presă, remis Poliția de Frontieră.

Având în vedere că în perioada următoare se celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi, se estimează creşteri ale traficului la frontiera cu R. Moldova, pe sensul de intrare în ţară, cauzate de numărul mare de persoane care vin în scop turistic în România. Pentru evitarea aglomerărilor, polițiștii de frontieră le  recomandă în continuare participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de