Administrația PSD a orașului tratează cu sictir solicitările Curții de Conturi

Data : 14 august 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Deși Curtea a cerut încă din aprilie intrarea în legalitate în cazul problemelor de la Parcul Industrial, nimeni nu i-a răspuns.

Dispreț total din partea administrației publice locale Galați la adresa unei instituții importante de control financiar din România. Deși Curtea de Conturi a cerut încă din luna aprilie un răspuns oficial un răspuns oficial Consiliului local Galați în legătură cu neregulile grave constatate la SC Industrial Parc SRL Galați, autoritatea tace mâlc. Chiar și în condițiile în care reprezentanții Curții de Conturi au revenit la sfârșitul lunii trecute cu o nouă adresă cerând cu insistență un răspuns din partea autorităților.

Dar haideți să vedem, pe scurt, ce spun cei de la Curtea de Conturi Galați.

Aceasta acuză Consiliul local Galați, care are reprezentanți în Adunarea Generală a Asociaţilor sau în Consiliul de administrație, că nu a respectat măsurile 7 și 8 din Decizia 41/28.05.2014 a Curții de Conturi referitoare la SC Industrial Parc SRL Galați. Curtea de Conturi spune că „în perioada 2010-2013 entitatea nu a desfășurat activități economice care să genereze venituri din exploatare și, implicit profit, și nu îndeplinește condițiile legale pentru a fi considerat parc industrial întrucât terenul în suprafață de 21,8 ha, în valoare de 23, 3 milioane de lei nu se află în proprietatea publică a municipiului Galați, așa cum prevede legislația în vigoare, ci în proprietatea privată. Mai mult, entitatea nu a înregistrat în evidența contabilă valoarea terenului de 21,8 ha. Curtea de Conturi mai spune în raport ca entitatea înregistrează datorii scadente și neachitate către municipalitate de peste 21.000 de lei.

S-a mai constatat de asemenea că în 2013 SC Industrial Parc SRL Galați a avut cheltuieli de 237.150 de lei în condițiile în care a avut venituri din exploatare zero. De asemenea, în 2012 au fost angajate 3 persoane fără acordul Consiliului de administrație, acesta fiind cerut și obținut abia în 2013.

Valoarea totală a abaterilor constatate se ridică la peste 236.000 de lei.

La măsura 8, neregulile se referă la faptul că în perioada mai-decembrie 2014 a fost plătită suma de aproape 6.000 de lei către reprezentantul în Asociația Generală a Asociaţilor, deși s-a desfășurat doar o ședință a asociației. De asemenea, au fost făcute plăți pentru servicii de consultanță juridică fără documente justificative.

Pentru toate acestea, Curtea a cerut măsuri de intrare în legalitate. Mai mult, a pus și sechestru pe câteva bunuri mobile și imobile.

„Precizăm că avem în desfășurare un control la administrația județeană a Finanțelor publice Galați unde echipa de control a luat la cunoștință faptul că SC Industrial Parc SRL Galați înregistrează obligații fiscale restante la bugetul general consolidat, fiind în procedură de executare silită cu sechestru instituit pe bunuri imobile (teren 50.000 mp și clădire – hală de depozitare). Deoarece Camera de Conturi Galați a consemnat în actul de control întocmit în 2014 la societatea menționată că eronat terenul de 21,8 ha se află în proprietatea privată a UAT Galați și nu în domeniul public al acesteia, conform OMAI nr. 1207/2004, se poate constata că în prezent a fost posibilă instituirea sechestrului pe parte din aceasta tocmai pentru că nu au fost respectate prevederile legale“.

Ce fac conducerea PSD a Primăriei și directorul SC Industrial Parc SRL susținut de viceprimarul Picu Apostol Roman în tot acest caz? Tac la unison! Cine știe, poate că reprezentanții primăriei s-au prins că au comis-o (intenționat sau din prostie) iar acum se chinuie să mușamalizeze totul.

Sursa foto: digi24.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de