Acuzații: Bacalaureatul, organizat ilegal în luna februarie!

Data : 12 februarie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Mai mulți reprezentanți ai sindicatelor și partidelor din opoziție spun că în februarie niciun elev nu este considerat absolvent.

Scandal pe marginea modalității de desfășurare a Bacalaureatului din acest an. Atât reprezentanți ai Opoziției, cât și ai sindicatelor din educație consideră că în condiţiile actuale, competenţelor digitale şi lingvistice se derulează în afara cadrului legal, stipulat de Legea Educaţiei Naţionale.

„Ca să poţi susţine un examen de bacalaureat, trebuie să fii absolvent al învăţământului liceal. În luna februarie nu poţi avea statutul respectiv. În momentul de faţă, vorbim despre desfăşurarea competenţelor digitale şi lingvistice în afara cadrului legal, stipulat de Legea Educaţiei Naţionale. Avem un ordin de ministru care nu este pus în concordanţă cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale. Ne dorim ca nimeni să nu conteste aceste competenţe digitale şi lingvistice, pentru că sper să primeze interesul major al elevilor. Elevii nu trebuie să sufere pentru că adulţii iau cu putere de decizie nişte hotărâri, fără să îşi facă propriile reglări din punct de vedere legislativ”, spune președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, citat de agerpres.ro.

La rândul lui, deputatul Marilen Pirtea, preşedintele Comisiei pentru Educaţie a PNL, a afirmat, într-un comunicat de presă, că Bacalaureatul 2018 încalcă legislaţia, probele de competenţe sunt în afara legii, iar instanţa poate anula cu uşurinţă examenul. Marilen Pirtea susţine că „ordinul ministrului Educaţiei prin care se stabileşte calendarul examenului de bacalaureat 2018 şi care a ‘revoluţionat’ sistemul prin mutarea probelor de competenţe în luna februarie încalcă grosolan Legea Educaţiei Naţionale şi Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat”.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” mai spune că decizia reprezentanților Ministerului Educației Naționale de a organiza probele de competențe de la bacalaureat încă din februarie este o desconsiderare la adresa corpului profesoral.

„Eforturile depuse de inspectoratele şcolare, unităţile de învăţământ preuniversitar şi cadrele didactice pentru desfăşurarea acestor competenţe în luna februarie sunt foarte mari şi discutăm despre colegi de-ai noştri, a căror activitate nu este recompensată şi recunoscută ca atare. În rest, lipsă de respect…”, a adăugat preşedintele Federaţiei Sindicale Spiru Haret.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de