Accident mortal la Tecuci. O ambulanță a strivit un bărbat pe trecerea de pietoni

Autor :

Data : 6 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Șoferul acesteia este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Accidentul s-a întâmplat noaptea trecută, pe o trecere de pietoni de la intrarea în municipiul Tecuci. Bărbatul de 62 de ani s-a asigurat și s-a angajat în traversarea străzii, pe zebră. Nu a apucat să facă decât vreo doi pași când a fost lovit în plin de o ambulanță. Echipajul a chemat în ajutor o altă mașină, care l-a transportat pe bărbatul grav rănit la spital, însă după mai bine de jumătate de oră de resuscitare, medicii au declarat decesul.

„Ambulanța nu prezenta semnale acustice și luminoase, iar acest lucru se datorează protocolului care nu impunea acest aspect. Conducătorul ambulanței nu se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar pentru persoana decedată, urmează să se stabilească acest aspect, ca urmare a efectuării necropsiei”, a declarat cms. Iulian Unguru, purt. de cuv. I.P.J. Galați.

Nimeni nu-și poate explica neațentia șoferului de ambulanță. La ora la care s-a produs accidentul, strada nu era foarte circulată, iar zona era luminată.

„Ambulanțierul care a produs acest accident este angajatul Serviciului nostru din anul 2000, are 51 de ani, nu a mai făcut probleme deosebite. Având în vedere circumstanțele producerii acestui accident, noi imediat am început o anchetă administrativă. Dimineață am făcut ședință cu tot personalul și am prezentat acest accident, am reinstruit personalul”, a declarat dr. Mihai Polinschi – dir. Serviciul de Ambulanta Galati.

Șoferul de pe ambulanță este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. În funcție de concluziile polițiștilor, conducerea Serviciului de Ambulanță Galați va stabili dacă îl va cocedia pe acesta.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de