99 permise „săltate” și 1.870 de sancțiuni contravenționale după o acțiune a Poliției Rutiere

Autor :

Data : 10 iulie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acțiunea a avut ca scop asigurarea respectării legislației în domeniul rutier.

Timp de trei zile, în perioada 06 – 08 iulie, pe raza de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a desfășurat o acțiune preventivă la care au participat polițiștii rutieri și cei de ordine publică, și care a avut drept scop asigurarea respectării legii, prin prezența activă a polițiștilor pe drumurile publice din județ, precum și reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere.

Polițiștii au constatat 1.870 contravenții la regimul rutier, dintre care 520 pentru depășirea regimului legal de viteză, 217 pentru abateri ale pietonilor, 348 pentru șoferii care nu purtau centura de siguranță, 23 pentru nerespectarea de către bicicliști a prevederilor legale, 25 pentru folosirea telefonului mobil, 541 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 99 permise de conducere, dintre care 46 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 9 pentru consumul de alcool, 5 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept. Totodată au fost reținute 38 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au constatat de asemenea, 22 infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite tot atâtea dosare de cercetare penală.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de