70 de milioane de lei pentru anveloparea Spitalului Județean

Autor :

Data : 19 iunie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Anveloparea va asigura condiţii mult mai bune de spitalizare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a semnat ieri, alături de directorul ADR Sud-Est, Luminţa Mihailov, contractul de finanţare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galaţi”.

«Este un proiect care face parte din strategia de dezvoltare şi îmbunătăţire a infrastructurii medicale din judeţul Galaţi. Acest contract va asigura condiţii mult mai bune de spitalizare la cea mai mare unitate medicală din judeţ. Este cel mai important proiect de invesţitie derulat la Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei”, cu o valoare de peste 15 milioane de euro. Proiectul presupune lucrări ample de consolidare, înlocuirea tuturor instalaţiilor, schimbarea lifturilor şi a tâmplăriei, precum şi dotarea tuturor saloanelor cu sisteme de climatizare. Este al cincilea proiect care intră în implementare la Spitalul Clinic Judeţean „Sf. Apostol Andrei” şi mai avem în pregătire alte două proiecte majore de investiţie», a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea proiectului este de 69.266.507 lei, din care 41.443.352 de lei reprezintă componenta eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon pentru activitatile eligibile, iar 27.783.155 de lei reprezintă componenta neeligibilă, finanţată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 1.385.330 de lei.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de