40 de specialiști au venit la conferința „Abordarea pacientului cu afecțiuni neurologice, neuromotorii și metabolice”

Data : 4 septembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Conferința a reunit specialiști în neuropsihiatrie și balneofizioterapie, psihologi și profesiuni asociate.

Pe 1 și 2 septembrie 2018, în cadrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” a avut loc conferința internațională „Abordarea pacientului cu afecțiuni neurologice, neuromotorii și metabolice“, manifestare care s-a bucurat de prezența locală, națională și internațională, atât în rândul participanților, cât și al lectorilor.

„Participarea specialiștilor din țară și străinătate la această ediție va fi urmată în edițiile viitoare de o participare și mai largă, noi sperând să ni se alăture și specialiști geneticieni și din domeniul științelor fundamentale pentru a urma principiul cercetare-învățământ-practică clinică-dezvoltare, în ideea unui act medical cât mai acurat și creșterea calității vieții pacienților, coroborat cu educația în spital și în școală”, declară doamna doctor Eva-Maria Elkan, As univ. drd. în cadrul Facultății de Medicină și Farmacie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Conferința a reunit specialiști în neuropsihiatrie și balneofizioterapie, psihologi și profesiuni asociate punând accent pe neuroreabilitare, pe fondul recunoașterii și studierii mecanismelor neuroplasticității.

„Conferința a reprezentat o oportunitate pentru specialiștii din domeniul recuperării medicale, al reabilitării și nu numai, în a avea acces la informații noi, la lucrări de specialitate și poate cel mai important, acces la sesiuni practice de la care atât participanții, cât și cei care au avut lucrări au putut pune informația teoretică într-un concept practic. Este un lucru extraordinar că această conferință a fost organizată de către oameni și asociații din județul Galați pentru specialiștii din Galați și nu numai. Astfel de evenimente sunt importante în vederea creșterii calității informațiilor și pregătirii continue a specialiștilor din comunitatea locală. Acestea se traduc în o mai bună calitate a serviciilor medicale oferite pacienților din comunitatea noastră. Sperăm ca și pe viitor să putem fii parte din astfel de evenimente și să contribuim la creșterea, conștientizarea și îmbunătățirea serviciilor pe care le oferim oamenilor”, declară George Ștefan, Kinetoterapeut Fundația Motivation.

 

CITEȘTE ȘI: Conferință internațională pe tema abordării pacientului cu afecțiuni neurologie, neuromotorii și metabolice

„Tematica evenimentului a fost interesantă, actuală şi de mare importanță atât pentru cadrele medicale cât şi pentru noi ca kinetoterapeuți. Participanții au prezentat lucrări pe măsură, s-a simțit o interacțiune între cei prezenți la conferință”, declară Emilianov Anatolie, Kinetoterapeut MedRec Chişinău, Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Suflet lieștean Mihaela 2017” și Asociația „Mă Bucur de Viață “ în parteneriat cu Colegiul fizioterapeuților din România, Motivation România, C.J.R.A.E și Școala Profesională Specială „Emil Gârleanu” Galați cu structura Școala Profesională Specială „PP Neveanu” Galați și acreditat de Colegiul Medicilor.

„Abordarea bolilor neurologice trebuie realizată interdisciplinar, de aceea, întâlnirile între specialiști precum neurolog, psihiatru, neuro-psihiatru, psiholog, gastroenterolog, kinetoterapeut, medic de recuperare, pediatru, ortoped, chirurg, oftalmolog, stomatolog, pneumolog, urolog, genetician, medic de familie, dar și metode conexe de recuperare cum ar fii terapia Vojta, Feldenkrais, Bowen, Tomatis, ABR, terapie craniosacrală sau oxigenarea hiperbară, astfel în cât să putem recupera pe cât mai multe paliere ale afecțiunii, pentru că de cele mai multe ori un diagnostic neurologic implică afecțiuni conexe şi lupta principală în acele momente o ducem cu timpul, care ştim cu toții este ireversibil.”, menționează Mihaela Lupu, membru Fondator al Asociației „Mă Bucur de Viață”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de