3 deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, actori pe scena Teatrului Nottara

Data : 25 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Aceștia au prezentat piesa de teatru de păpuși „Prostia omenească”.

Trupa de teatru „TOTEM” a Penitenciarului Galaţi, compusă din 3 persoane private de libertate, clasificate în regim închis, au interpretat joi, 23 noiembrie 2017, piesa de teatru de păpuși „Prostia omenească” pe scena Teatrului Notarra.

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul celei de-a 9 a ediţii a Festivalului Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură, Penitenciarul Galaţi fiind selecţionat să participe, la deschiderea festivalului, alături de alte 4 unităţi de detenţie.

Piesa cu care Penitenciarul Galaţi a participat la festival a fost regizată de Daniela Agafiței, membră a Asociației Tinerii și Viitorul, reprezentând o adaptare a povestirii „Prostia omenească” de Ion Creangă.

Păpușile tradiționale românești, precum și obiectele de decor și recuzita folosite pentru susținerea reprezentației teatrale, au fost confecționate de către persoanele condamnate, în cadrul atelierului de tradiții populare din incinta Penitenciarul Galați.

DSC09398

Festivalul de teatru pentru deţinuţi organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în parteneriat cu teatrul Constantin Nottara-Bucureşti este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Prin organizarea acţiunilor de acest gen, Penitenciarul Galaţi urmăreşte implicarea activă şi afectivă a persoanelor condamnate în acţiuni valorizatoare, exprimarea talentului şi creativităţii fiind menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, învăţarea şi exersarea conduitelor sociale.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de