21 de elevi de la o școală din Galați au intrat în atenția polițiștilor locali din cauza numărului mare de absențe

Autor :

Data : 4 decembrie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Părinții acestora pot fi sancționați de polițiștii locali.

21 de elevi de la una din unitățile de învățământ de pe raza municipiului Galați au intrat în atenția polițiștilor locali din cauza numărului mare de absențe. Conform prevederilor Legii nr. 1/2011, polițiștii locali împuterniciți de Primarul Municipiului pot aplica sancțiuni părinților sau reprezentanții legali ai căror copii nu urmează cursurile învățământului obligatoriu. Amenzile variază între 100 și 1.000 lei ori cu muncă echivalentă în folosul comunității, prestată de părinte sau de tutorele legal.

Pentru rezolvarea acestor situații, polițiștii Secției nr. 1 Poliție Locală s-au deplasat la toate adresele unde locuiesc elevii ce se află în risc de abandon școlar. Oamenii legii au adus la cunoștința părinților sau reprezentanților legali ai elevilor, numărul de absențe cu care sunt înregistrați aceștia, prevederile legii nr.1/2011 și obligațiile părinților/tutorilor. În toate cazurile au fost întocmite procese verbale prin care părinții sau reprezentanții legali ai elevilor cu absențe numeroase și-au luat angajamentul că minorii vor frecventa orele de curs.

La nivelul Poliției Locale Galați cei cinci șefi ai secțiilor de ordine publică au fost împuterniciți de Primarul Municipiului Galați, să constate contravenții și să aplice amenzi contravenționale, conform prevederilor prevederilor art. 360, din legea nr. 1/2011, a Educației Naționale.

Și pentru acest an școlar, în baza unui plan ferm de măsuri – „Siguranța în școli 2018 – 2019”, polițiștii locali din carul Secțiilor de Ordine Publică și cei de la Intervenție Rapidă vor acționa, conform competențelor date de legislația în vigoare, pentru limitarea abandonului școlar, acționând totodată pentru buna desfășurare a procesului de învățământ.

Reamintim că, în anul școlar 2018-2019, Poliția Locală Galați monitorizează un număr de zece școli, câte doua pentru fiecare secție de ordine publică. Pentru a evita producerea unor incidente, Poliția Locală Galați va lua măsuri ferme pe linie de ordine publică, siguranță rutieră și control comerț.

Unitățile de învățământ monitorizate de Poliția Locală sunt: Școala Gimnazială nr. 28 și Colegiul Național „Vasile Alecsandri” – Secția nr. 1 Poliție Locală; Școala Gimnazială nr. 10 și Școala Gimnazială nr. 11 – Secția nr. 2 Poliție Locală; Școala Gimnazială nr. 5 și Școala Gimnazială nr. 43 – Secția nr. 3 Poliție Locală; Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc” și Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” – Secția nr. 4 Poliție Locală; Școala Gimnazială nr. 19 și Colegiul Tehnic „Radu Negru” – Secția nr. 5 Poliție Locală.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de