20 de minibuze noi vor intra pe trasee până la mijlocul lunii ianuarie 2020

Autor :

Data : 12 iulie 2019

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Acestea vor costa 6,2 milioane lei.

Astăzi a fost semnat contractul privind achiziționarea, de către administrația locală, a unui număr de 20 de noi minibuze destinate transportului public local de persoane. Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă și cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Minibuzele vor avea și instalații de aer condiționat și încălzire.

În prețul achiziției de 6.238.000 lei pentru cele 20 de minibuze, ca urmare a licitației organizate de către Primăria Galați în cadrul Sistemului Informatizat Centralizat de Achiziții Publice, SICAP, pe lângă vehicule mai sunt incluse panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere și unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant și sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerințelor tehnice specifice ale Transurb S.A. O dată cu vehiculele livrate și dotate corespunzător, Anadolu Automobil Rom va mai furniza: 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanță și diagnoză.

Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie pentru o perioadă de testare de două săptămâni urmând ca, ulterior, să fie livrate și celelalte 19 unități până la jumătatea lunii ianuarie 2020.

Demersurile Primăriei municipiului Galați pentru creșterea confortului călătorilor pentru un transport civilizat și modern nu se opresc aici. După ce au fost achiziționate cele 17 troleibuze noi (peste 31,5 milioane de lei), pentru prima dată, Galațiul va avea și 18 tramvaie moderne, 10 care vor fi achiziționate prin intermediul Ministerului Dezvoltării, iar 8 direct de către Primărie, de la S.C. Astra Vagoane Călători S.A. Este în implementare și sistemul de e-ticketing, de peste 26 de milioane de lei. De asemenea, SC Transurb SA, sprijinită de actuala administrație, achiziționează 40 de autobuze noi. În plus, Primăria Galați are în plan și achiziția a 50 de autobuze electrice hibrid
Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de