16 elevi de aur în robotică

Data : 2 aprilie 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Este vorba despre elevi de la Colegiul Calistrat Hogaș din Tecuci, coordonați de profesoara de informatică.

După poziționarea pe primul loc la concursul demonstrativ din luna februarie 2018 de la Iași, echipa Colegiului Naţional Calistrat Hogaş din Tecuci a mers zilele trecute la competiția națională desfășurată în intervalul 23-25 martie la București, la Sala Polivalentă. Tinerii elevi s-au întors acasă cu două mari și râvnite premii – THINK AWARD – premiul I și – Drive Control – premiul al II-lea, stârnind entuziasmul și aprecierea comunității locale.

Primul premiu a fost obținut pentru modul în care cei 16 membri ai echipei, coordonați de profesoara de informatică Adriana Ciocănel și-au construit robotul iar cel de-al doilea premiu pentru  modul în care acesta a fost condus.

„Suntem în etapa de verificare a muncii noastre. Experienţa a fost grozavă. Cu siguranţă participăm şi la anul“, a spus Adriana Ciocănel citată de zf.ro.

Elevii de liceu au fost nevoiţi să costruiască un robot funcţional doar cu ajutorul unui kit de la Tetrix, oferit de organizatorii concursului – Fundaţia Naţie prin Educaţie – care a conţinut o serie de componente esenţiale, precum elemente de structură şi roţi zimţate. Pe lângă aceste componente, echipele au fost nevoie să caute sponsorizări pentru a achiziţiona restul de piese necesare pentru proiect.

„Ce a însemnat traseul echipei până la obținerea acestor rezultate? Aproximativ 38 de zile de muncă strict în laborator, zile de vacanță și duminici, însumând aproximativ 190 de ore. Acestora li se adaugă zecile de ore de analiză a manualelor competiției, pregătirea materialelor, căutarea de informații suplimentare; ore dedicate rezolvării problemelor apărute; editare, reeditare și control jurnal; realizarea materialelor promoționale, organizarea a trei evenimente, peste 26,5 GO de materiale produse, peste 56 de postări pe pagina de facebook – echipa propunându-și să mențină un contact permanent cu comunitatea, promovând constant valorile FIRST și spiritul Gracious Professionalism”, a scris Adriana Ciocănel citată de ziarultecucean.ro

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de