110 copii s-au bucurat de consultații stomatologice gratuite, în Tecuci și Galați

Data : 28 noiembrie 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Activitatea a fost foarte bine primită și apreciată, atât de părinții copiilor înscriși în program cât și de autoritățile din cele două orașe.

Zilele trecute, Colgate, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, a demarat, în două orașe din județul Galați, Programul Zâmbete Colgate. 110 elevi din clasele primare 0-IV, din Tecuci și Galați, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, un diagnostic cu recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

„Alături de medici stomatologi și studenți, Crucea Roșie Filiala Galați a convocat și 9 voluntari pentru buna desfășurare a consultațiilor și susținerea lecțiilor de igienă orală. Activitatea a fost foarte bine primită și apreciată de către părinții copiilor înscriși în program, cât și de către comunitățile locale. Totodată, cadrele sanitare implicate și-au oferit disponibilitatea în a continua aceste consultații la cabinetele școlare, fiind foarte interesate de acest proiect” a declarat Gheorghiță Hogea, Director Filiala Crucea Roșie Galați.

Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

Programul se desfășoară în 20 de orașe mici din 10 județe din România, în perioada 7 octombrie – 17 decembrie, și continuă misiunea de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice, de la vârste fragede. În județul Galați, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în Tecuci, în data de 4 noiembrie, la Colegiul Național „Spiru Haret”, și în Galați, în data de 5 noiembrie, la Colegiul Național „Costache Negri”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de