1.400 de dolari, atât costă un permis de conducere fals cumpărat din Rusia

Data : 23 mai 2018

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...Loading...

Cu un astfel de permis a fost prins un moldovean în Vama Galați.

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetăţean moldovean care a prezentat la control un permis de conducere rusesc fals, pe care l-a procurat plătind suma de 1.400 de dolari.

În data de 22 mai, în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi pentru efectuarea formalităţilor necesare intrării în ţară, cetăţeanul moldovean Vitali N., în vârstă de 26 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes Vito. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un permis de conducere similar celor eliberate de autorităţile din Federaţia Rusă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

„În legătură cu cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul din Federaţia Rusă de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 1.400 de dolari.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter

Articole scrise de